Givt QR-codes

Hoe werkt zo'n Givt QR-code? En is dat wel veilig? Wij geven daar een antwoord op!

Wat maakt een QR-code van Givt zo geschikt voor kerkdiensten op afstand?

Met Givt is er slechts 1 QR-code nodig voor de diensten op afstand. We weten dat het gebruikelijk is om meerdere collectes te houden tijdens een dienst, daarom is het bij onze QR-codes mogelijk om met één scan aan meerdere collectes tegelijkertijd te geven.

Dezelfde QR-code kan iedere zondag weer gebruikt worden. Het is niet nodig om voor iedere dienst een aparte QR-code aan te vragen. De penningmeester kan via het dashboard eenvoudig terug vinden hoeveel er per collecte is gegeven.
We hebben het dashboard nu zo aangepast dat een penningmeester eenvoudig kan zien hoeveel mensen er welk bedrag op hebben gegeven tijdens een dienst. Dit hebben we gemaakt om de resultaten eenvoudig te kunnen terugkoppelen aan de luisteraars thuis!  

Het is mogelijk om meerdere QR-codes aan te vragen voor bijvoorbeeld andere inzamelingsacties buiten de kerkdiensten. Elke QR-code kan de naam van het specifieke doel krijgen. Hierdoor kunnen jullie eenvoudig terug zien hoeveel er gegeven is via een specifieke code. Dus als jullie bijvoorbeeld een inzamelingsactie houden voor een jeugdkamp, seniorenuitje, voor de zending o.i.d., dan kunnen daar kosteloos extra codes voor worden aangevraagd.

Alle giften worden wekelijks als totaalbedrag overgemaakt naar de rekening van de kerk en niet als individuele giften. Kortom, veel minder werk voor de penningmeester.

Eenmaal de Givt-app te hebben gedownload kunnen de mensen in de reguliere diensten ook met Givt geven wanneer de zenders in de collectezakken geplaatst zijn. Ze kiezen hoeveel ze willen geven (aan de verschillende collectes) en bewegen hun telefoon langs de collectezak. Ondanks de nieuwe manier van geven blijven ze zo toch echt meedoen tijdens het collecte moment. Deze manier van geven is een aanvullende geef optie naast contant geld en collectebonnen. Zo kunnen de Givt-gebruikers ook na de corona maatregelen in de dienst gewoon blijven geven.

Wat maakt de QR-code van Givt zo gebruiksvriendelijk voor de gever?

Één QR-code voor meerdere collectegangen.

Gevers bepalen zelf hoeveel ze per collectegang geven. Ze hoeven dus de QR-code maar 1 keer te scannen om te kunnen geven. Klik hier voor meer uitleg over geven aan meerdere collectes.

Giften worden automatisch verzameld in een jaaroverzicht.
De giften via de Givt-app aan doelen met een ANBI status worden verzameld en verwerkt in een overzicht in de app. Zo kan de gever zelf eenvoudig de giften aftrekken in de belastingaangifte. Dat bespaart een hoop tijd en energie.

Bovendien is geven met Givt anoniem en is er tijdens het geven geen internetverbinding nodig.

Wat maakt de QR-code van Givt zo veilig?

Givt is geen open banksysteem, waar stiekem een andere website achter kan zitten. Onze app reageert alleen op QR-codes die door ons zijn verstrekt. Zodoende weten jullie altijd zeker dat de Givt terecht zal komen bij de kerk waaraan gegeven is.

Geven met Givt werkt met een automatische machtiging. De beveiliging van SEPA-incasso’s maakt het mogelijk giften te herroepen bij je bank. Dit maakt onze oplossing de meest veilige oplossing die er is.