Heb ik Givt wel nodig als we al collectebonnen of -munten gebruiken?

Wij hebben de verschillende voordelen op een rijtje gezet.

Ja natuurlijk! Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van Givt ten opzichte van het gebruik van collectebonnen of -munten, zowel voor gebruikers van de app als voor organisaties die Givt inzetten. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet.

Gebruikers

Beleving: met Givt doe je mee aan de collecte zoals jij dat prettig vindt. Ook geef je met Givt pas een donatie op het moment dat je een bedrag hebt gekozen. Met collectebonnen heeft de organisatie het geld al ontvangen en laat je alleen nog weten voor welke doelen de aangeschafte bonnen of munten bestemd zijn.

Belastingdienst: eenvoudig een overzicht van al je ANBI giften in je inbox. Dit maakt de belastingaangifte een stuk makkelijker.

Overzicht: in de Givt-app kan je te allen tijde een overzicht bekijken van je giften. Elke gift aan elke organisatie in een overzicht, handig toch?

Spontaan: met collectebonnen koop je vooraf bonnen met een bepaalde waarde. Met Givt kan je elk gewenst bedrag geven op elk moment dat je dat wilt, handig als je bijvoorbeeld erg geraakt werd en dat wil laten merken.

Niet beperkt: daar waar het aantal bonnen of munten dat je bij je hebt je beperkt in hoeveel je kunt geven, is er bij het gebruik van de Givt-app geen beperking in de keuze van de hoogte van je gift. 

Altijd en overal beschikbaar: ook als je op een ander moment wilt geven dan het collecte moment tijdens de kerkdienst. Bijvoorbeeld tijdens het terugluisteren van de dienst.

Organisaties

Administratie: op het dashboard vind je overzichtelijk terug hoeveel er voor welke collecte is gegeven. Een stuk minder werk dus.

Breder inzetbaar: Givt kan ook ingezet worden op bijvoorbeeld de website, het weekblad of tijdens speciale vieringen. Givt beperkt zich dus niet tot enkel gebruik tijdens kerkdiensten.

Acties: je kan QR-codes aanvragen voor speciale acties, projecten of spaardoelen. Deze zijn dan onder de naam van de actie terug te vinden op het dashboard. Zo kan je eenvoudig zien hoeveel er per actie opgehaald is.

Werklast: er hoeft niemand meer bonnen of munten te verkopen of te tellen. Deze mankracht kan nu ingezet worden voor andere zaken.

Geen papieren bonnen: minder papier (of plastic van collectemunten) betekent minder belasting voor het milieu. Alle beetjes helpen. 🙂

Geven op basis van locatie: app-gebruikers kunnen op basis van hun locatie geven. Als jullie locatie is toegevoegd kunnen gevers op elke plek binnen jullie locatie op basis van hun locatie geven. Erg handig, zeker nu het verstandig is om rijvorming te voorkomen in verband met het verspreiden van het coronavirus.

Al met al genoeg redenen om Givt te gebruiken. Je kan Givt natuurlijk ook inzetten als extra geef-mogelijkheid en ook collectebonnen blijven gebruiken voor de mensen die dat fijn vinden.