Het Givt DNA:
Gewoon blijven geven

Het is je vast al eens opgevallen dat dit de slogan van Givt is. We zullen je meenemen in hoe deze zin is onstaan.

Het is je vast al eens opgevallen dat dit de slogan van Givt is. Meestal is het in combinatie met ons logo te zien. Deze zin is niet zomaar ontstaan, hier hebben we zo’n 3 jaar geleden als team goed over nagedacht. Hoe vertel je in een paar woorden wat we doen en wat onze missie is? 

Waarom ‘Gewoon blijven geven’?

Wij vinden geven iets moois en we vinden daarom dat geven iets vanzelfsprekends moet zijn. Toen we zagen dat geven aan een collecte in de kerk minder gebruikelijk werd omdat contant geld aan het verdwijnen is, werd dat de motivatie om Givt te starten. Geven mag wat ons betreft nooit verdwijnen. Wij vinden geven en doneren belangrijk en het is onze missie om eraan bij te dragen dat dit blijft bestaan.  

Gewoon betekent overal en in elke situatie

Je kent ons misschien voornamelijk als oplossing voor de vervanging van contant geld, maar we zijn meer dan dat. Wij geloven erin dat gevers een oplossing willen voor elke situatie, die past bij dat specifieke moment en aansluit bij hun behoeftes. Of dat nou in de kerk is, voor giften aan goede doelen of wanneer je geld wilt doneren bij een sponsorloop. We zijn steeds op zoek naar nieuwe oplossingen en ontwikkelen steeds nieuwe mogelijkheden, zodat jij op al deze plekken ‘gewoon’ Givt kan gebruiken voor al je donaties. 

Reactief geven

Het woord ‘blijven’ zegt iets over de toekomst, ook daar zijn we mee bezig. De bereidheid om te geven wordt momenteel vaak in de weg gezeten door belemmeringen in hoe de donaties verlopen. Dat is natuurlijk jammer. Wij willen geven daarom zo makkelijk en leuk mogelijk maken. Zodat jij je vooral weer kan richten op waarom en waaraan jij wilt geven in plaats van hoe je eigenlijk moet geven. Daar gaan we dus ook mee aan de slag. Nu ontvang je vaak ongewenste post, moet je zelf overzicht houden, moet je zelf telefonisch opzeggen, en ook zelf uitzoeken welk goed doel bij je past. Dit alles zorgt ervoor dat mensen vaak alleen geven als de concrete geef-vraag gesteld wordt. Bijvoorbeeld iemand die bij je aanbelt, een buurman die je vraagt te doneren of… Wanneer was de laatste keer dat je zelf hebt gekozen aan wie je wilt geven zonder dat dat expliciet gevraagd werd? 

Begrijp ons niet verkeerd, we vinden niet dat je geen geld meer moet geven als er een vraag gesteld wordt. We geloven dat de intrinsieke wil om te geven bij iedereen aanwezig is. Onze missie is daarom jouw wensen omtrent het geven zo goed mogelijk te leren begrijpen. En een oplossing aan te bieden die daarbij aansluit.

Wij willen zorgen dat geven slimmer, leuker en waardevoller wordt. Eenvoudig geven zonder gedoe: gewoon blijven geven.

Actief geven

Wij willen jou helpen met gewoon blijven geven. Met dat wat we doen willen we een onderdeel zijn van het behoud van geven, zonder mening, zonder bemoeienis, alleen als facilitator. Dat willen we zo goed mogelijk doen, zodat het bij jou past. Met actief geven bedoelen we niet perse vaker geven of meer geven. We geloven dat het bewust bezig zijn met aan wie of waaraan je geeft en hoeveel je geeft, zal zorgen voor een ander geefgedrag.

Gewoon blijven geven

We willen dus eigenlijk best heel veel zeggen met die paar woorden. Een kort zinnetje waardoor je hopelijk beter begrijpt wie wij zijn en wat geven voor ons is; heel gewoon.