Grip op je giften

Alle gedane giften bij elkaar zoeken en zorgen dat jouw belastingaangifte compleet is? Wij geven je graag wat tips!

Velen van ons kennen het: de tijd van de belastingaangifte komt eraan en we moeten alle giften die we aan ANBI’s hebben gedaan bij elkaar zien te schrapen. Een vervelend karwei als je het mij vraagt. December is de geefmaand en we geven dan ook graag even aandacht aan de noodzaak van een goede administratie.

Onderstaande tips zijn voor wanneer je nog geen gebruik maakt van Givt. Handig, maar niet optimaal. Van mij mag je dus ook gewoon doorscrollen naar beneden om te weten hoe het wel optimaal kan.

Tip 1: omschrijving

In de omschrijving van de gift aan het goede doel (bij bankoverschrijving) mogen er maximum 140 karakters worden geplaatst. Naast de omschrijving die handig is voor het goede doel, kan er dus ook nog een eigen kenmerk worden toegevoegd. Bijvoorbeeld GIFT-MV-001. Zo kun je makkelijk op het digitale dashboard van jouw bank filteren op GIFT-MV (MV staat hier voor Maarten Vergouwe, mijn naam).

Tip 2: spreadsheet

Misschien vind je tip 1 te ingewikkeld of ben je bang dat er toch giften tussenuit vallen. Dan kun je ook elke gift in een spreadsheet bewaren. Zo hoef je op het moment van aangifte niet meer door je rekeningafschriften te gaan.

Tip 3: informatie ANBI

Omdat je toch moet registreren aan welke ANBI je hebt gegeven, kun je ook alleen de naam van de ANBI bewaren. Dan hoef je bij het digitaal zoeken in je rekeningafschriften alleen maar de naam in te voeren en zie je gelijk welke giften je aan die ANBI hebt gedaan.

Tip 4: het overzicht van Givt

Met de Givt-app zorgen wij ervoor dat de administratieve rompslomp die bij het geven hoort, wordt beperkt tot een minimum. De éénmalige en doorlopende giften die je met de app doet, worden automatisch samengebracht in een overzicht dat je kunt downloaden om te gebruiken voor je belastingaangifte. Als je geeft buiten de app om, kun je die giften ook via je persoonlijke  samenvatting in de app toevoegen. Zo houd je zelf meer tijd over om daadwerkelijk te geven.

Geniet van het geven!