Tip: Het gemak van QR-codes.

De QR-code heeft een flinke opmars gemaakt in ons dagelijks gebruik de afgelopen jaren.

De QR-code heeft een flinke opmars gemaakt in ons dagelijks gebruik de afgelopen jaren. En is voor veel mensen een direct teken dat er interactie geboden wordt.
Als dashboard-gebruiker kan jij onbeperkt unieke QR-codes aanmaken, wat ervoor zorgt dat iemand snel en makkelijk kan geven. Het voordeel van het aanmaken van unieke codes per actie, is dat je een goed overzicht houdt over welke giften waarvoor bestemd zijn.

Omdat niet iedereen op de hoogte is van hoe een Givt QR-code werkt geven we je hierbij een snelle update:

Hoe werkt geven aan een QR-code?
Een Givt-app gebruiker scant, met de camerafunctie op zijn telefoon de QR-code. Omdat de Givt-app op de telefoon herkent dat het een Givt QR-code betreft, wordt de gebruiker direct naar de app geleid. De gever hoeft enkel nog een bedrag te kiezen en op geven te drukken. 

Hoe maak ik een QR-code aan?
Klik in het dashboard in de linkerkolom op het tabblad QR-code. Doorloop de volgende stappen. 1. Klik op ‘vraag een nieuwe QR-code aan 2. Druk op volgende 3. Kies specifieke QR-code 4. Vul de naam in hoe je de specifieke QR-code wil noemen en druk op volgende. De QR-code wordt nu automatisch gedownload en kun je terugvinden onderin je scherm.

QR-codes voor acties buiten de collecte in de dienst
In voorgaande tips hebben we al eens laten vallen dat het slim is om een QR-code op het beamerscherm te plaatsen voor de mensen die de dienst online volgen. Daarnaast hebben we als tip gegeven om een QR-code te plaatsen bij de mededelingen over de collecte in het kerkblad.

Naast deze toepassingen kunnen wij ons voorstellen dat er nog tal van andere inzamelacties plaatsvinden buiten de collecte in de dienst (bijvoorbeeld voor een jeugdkamp, een seniorenuitje, een bloemenfonds, een koor etc). 

Omdat we je de mogelijkheid bieden om onbeperkt QR-codes aan te maken, willen we je aanmoedigen hier gebruik van te maken. De herkenbaarheid van QR-codes en makkelijke toepasbaarheid online en fysiek, bijvoorbeeld geprint op een poster, geplakt op een collectebus etc. maakt de QR-code een uitstekend geefmiddel voor elke actie!