Op een missie

voor jullie

Ik zit dan wel in Amerika, maar mijn hoofd zit nog vaak in Nederland. Ja, ook mijn hart, want ik mis het lekkere brood en de dennenappels voor mijn huis. Maar wat ik bedoel is dat ik dagelijks nog bezig ben met jullie, de mensen in Nederland die aan allerlei kerken en goede doelen geven. 

Samen met het hele gezin hebben we de grote oversteek naar Amerika gemaakt om Sjoerds visie van Givt voor kinderen na te jagen en ik geniet van het avontuur en de ervaringen die dit ons brengt. Tegelijkertijd bekommer ik mij elke dag om de vraag of de gevers aan jullie kant van de plas wel weten dat je Givt voor zoveel meer kan gebruiken dan alleen geven in de kerk. Ik maak me sterk om jullie geluid te laten klinken binnen de glazen muren van dit Amerikaanse kantoorgebouw én aan onze keukentafel.

Nu weer. 

We hadden net onze visie in een missie gekristalliseerd; we willen met Givt4Kids dit jaar 10.000 gezinnen in Tulsa helpen om hun kinderen de gewoonte van vrijgevigheid te leren. Het is een ambitieuze missie, waar we vol voor gaan. 

En toch, terwijl ik weet dat de grootste focus nu echt hier in Tulsa is, hield ik Sjoerd staande op kantoor en beargumenteerde ik opnieuw dat we dit ook in Nederland moeten doen. Ik heb gezien wat voor verbinding Givt4Kids kan brengen, niet alleen binnen ons gezin, maar ook in de maatschappij; in de kerk en tussen gezinnen en goede doelen. ‘Als wij nu terug naar Nederland zouden verhuizen, zou ik echt teleurgesteld zijn dat ik Givt4Kids daar niet met onze kinderen kan gebruiken.’

Het is frustrerend. Soms voel ik het kleine kind in mij naar boven komen; als ik weer loop door te drammen, omdat ik hierin geloof en dit gewoon voor elkaar wil krijgen en Sjoerd, met de verantwoordelijkheid van het hele bedrijf op zijn schouders, het in de context plaatst van geld en tijdsinvestering.

Tuurlijk snap ik zijn argumenten over investeringen en focus en ik weet dat het tijd en geld kost om het voor elkaar te krijgen. Maar ik ben gedreven – en ongeduldig – en settel niet voor ‘op termijn komt Givt4Kids ook in Europa beschikbaar’. Dus we onderhandelen en we gaan op zoek naar wat wel mogelijk is. Nu ik weer terugdenk aan ons gesprek is het geen wonder dat onze kinderen ook geen doetjes zijn op het vlak van argumenteren. Een goed voorbeeld doet volgen. Lang verhaal kort, na heel wat heen en weer zijn we eruit gekomen.

Als ik 500 gezinnen kan vinden die Givt4Kids écht willen, dan krijgt Givt4Kids in Nederland prioriteit. 

Er was nog even wat gebakkelei over wat ‘Givt4Kids écht willen’ betekent en we kwamen tot de conclusie dat als gezinnen vijf euro willen doneren voor de eerste maand van het gebruik van Givt4Kids, ze het écht willen.

Je begrijpt; ik ben op een missie.

Ik wil die 500 gezinnen vinden die Givt4Kids écht willen. Die geholpen willen worden bij het aanleren van vrijgevigheid en denken dat het vijf euro waard is.

Ik wil Givt4Kids naar Nederland brengen. Help jij mij die 500 gezinnen te vinden?

Doe mee!

-Tine-

Leave a Reply

We komen als gezin aan in Tulsa, Oklahoma
Blog

Waarom Tulsa?

We zijn in Tulsa beland voor ons volgend avontuur. De stap naar deze stad, met haar complexe geschiedenis, is voor ons een heldere keuze. Onze overtuiging in de kracht van geven, leidt ons door dit avontuur. Maar nu staan we voor de uitdaging: hoe leren we onze kinderen vrijgevigheid in een digitale wereld? In deze stad, die trots is op haar vrijgevigheid, vinden we hoop voor de toekomst.

Lees verder »
De visie: hoe leren we onze kinderen de gewoonte van vrijgevigheid
Blog

Puppies, passie en filantropie

In deze blog vertel ik over ons gezinsavontuur in Tulsa, waar we deelnemen aan de ‘generosity-challenge’ van Givt. Samen met mijn man en kinderen leer ik over vrijgevigheid en het stellen van gezinsdoelen. We kiezen voor twee goede doelen, onderhandelen over donaties en ontdekken de waarde van geven als gezin. een nieuwe manier om onze kinderen op te voeden in liefdadigheid.

Lees verder »
Blog

Goed doen

In de blog deel ik onze ervaringen met de generosity-challenge, waar ons gezin in Tulsa, Oklahoma aan meedoet. We reflecteren op onze dagelijkse inspanningen om vrijgevig te zijn en verkennen verschillende manieren van geven. Ondanks de uitdagingen en grappige momenten ervaren we de helende kracht van samen delen en goed doen. We zijn op weg om onze kinderen op te voeden tot goede mensen.

Lees verder »

Leave a Reply