Groots dromen

Waar droom je dan van?

“Later, als ik groot ben, dan word ik turnster,” liet onze dochter weten. Ik keek een beetje verbaasd op. Vandaag mocht iedereen verkleed naar school in het beroep waar ze van droomden, in kader van het Dream Big Event dat die avond in de gymzaal plaatsvond. Zo gek van turnen was onze dochter nu ook weer niet, maar ze was wel helemaal weg van haar turnpakje. Dus daar ging ze dan in het glitterpakje, waar ze – op mijn aandringen – zuchtend nog een broekje over had aangetrokken.

Droom groots. Het was een mooie avond. Een heel aantal ouders had zich opgegeven om op die avond hun beroep te representeren. Je kon er met bouwsteentjes je creativiteit kwijt, zelf een boekje maken of echte koksmessen bestuderen. Maar tussen de brandweermannen, ballerina’s, geologen en ingenieurs, kon je er ook de tafeltjes van de filantropen en de bloemenwinkel vinden. De kinderen konden er voedselpakketten voor het Tulsa Day Center (een lokale voedselbank) samenstellen en kleine bloemboeketjes maken om weg te geven.

Daar werd ik wel even stil van. Groots dromen. Waar droom je dan van?

Is dat dromen van een wereld waarin we delen wat we hebben en niemand tekortkomt? Of een kast vol glitterpakjes en een wereld waarin je het bloemboeketje lekker zelf kan houden? Of misschien iets ertussenin?

Als je echt groots mag dromen, waar droom jij dan van?

-Tine-

Ik droom ook van Givt4Kids in Nederland. Help jij mij op mijn missie om 500 Nederlandse gezinnen te vinden die hulp willen bij het opvoeden van hun kinderen tot vrijgevige mensen?

Leave a Reply

We komen als gezin aan in Tulsa, Oklahoma
Blog

Waarom Tulsa?

We zijn in Tulsa beland voor ons volgend avontuur. De stap naar deze stad, met haar complexe geschiedenis, is voor ons een heldere keuze. Onze overtuiging in de kracht van geven, leidt ons door dit avontuur. Maar nu staan we voor de uitdaging: hoe leren we onze kinderen vrijgevigheid in een digitale wereld? In deze stad, die trots is op haar vrijgevigheid, vinden we hoop voor de toekomst.

Lees verder »
De visie: hoe leren we onze kinderen de gewoonte van vrijgevigheid
Blog

Puppies, passie en filantropie

In deze blog vertel ik over ons gezinsavontuur in Tulsa, waar we deelnemen aan de ‘generosity-challenge’ van Givt. Samen met mijn man en kinderen leer ik over vrijgevigheid en het stellen van gezinsdoelen. We kiezen voor twee goede doelen, onderhandelen over donaties en ontdekken de waarde van geven als gezin. een nieuwe manier om onze kinderen op te voeden in liefdadigheid.

Lees verder »
Blog

Goed doen

In de blog deel ik onze ervaringen met de generosity-challenge, waar ons gezin in Tulsa, Oklahoma aan meedoet. We reflecteren op onze dagelijkse inspanningen om vrijgevig te zijn en verkennen verschillende manieren van geven. Ondanks de uitdagingen en grappige momenten ervaren we de helende kracht van samen delen en goed doen. We zijn op weg om onze kinderen op te voeden tot goede mensen.

Lees verder »

Leave a Reply