Mijn impactgroep

Het is Moederdag. Ik werd vanmorgen extra vroeg wakker gemaakt. Dat is de charme van die dag, als de kinderen nog jong en vol spanning zijn. Ik mocht nog wel even blijven liggen. Toen ik eindelijk toestemming kreeg om de slaapkamer uit te komen, werd ik verrast met een blij gedekte tafel, croissants van een Franse (!) bakker en zelfgeplukte bloemen uit de tuin. 

Hoewel ik intens kan genieten van zo’n ontbijtje, zou het me allemaal gestolen mogen worden. Want het feit dat ik aan die tafel zat met mijn man en mijn twee kinderen gaf me vlinders in mijn buik en een dankbaar hart. Te midden van een verscheurde wereld vol van onvervulde wensen, realiseer ik me dat ik in m’n handjes mag knijpen.

Hier moet ik het mee doen. Dit is mijn gezin, de groep waar ik bij hoor. Hier mag ik het mee doen. Het heerlijke uitsloofgedrag van onze dochter en de knuffels van onze zoon, ze raakten me. Ze hadden impact.

Als deze kinderen mij kunnen raken met hun simpele gebaren, dan hoop ik allereerst dat ik dat ook voor hen kan doen. Maar ik hoop ook dat wij samen als gezin een groep mogen vormen die impact heeft op de wereld om ons heen.

Ik vond hier in de buurt een inspirerend voorbeeld van hoe iemand met zijn gezin een impactgroep vormt. Een vader was zo enthousiast geworden van de generosity challenge van Givt4Kids, dat hij samen met zijn gezin in de Givt-app een impactgroep is gestart. Ze hebben een gezinsdoel gemaakt voor een Honduras Mission Trip. Samen als gezin willen ze 6000 euro inzamelen om medicijnen te kopen voor de zendingstrip die ze deze zomer naar Honduras willen ondernemen. En dus doneren de ouders regelmatig en geven de kinderen elke week van hun geefzakgeld aan dit gezinsdoel. Maar dat niet alleen: ze nodigen anderen uit om deel te zijn van deze impactgroep en samen geld in te zamelen voor de missie-trip naar Honduras.

Hoewel een missietrip voor ons gezin niet meteen voor de hand ligt, al heeft onze verhuizing naar Amerika toch ergens raakvlakken, motiveert dit voorbeeld me wel om van mijn gezin een impactgroep te maken en te ontdekken waar wij samen van invloed kunnen zijn.

Hoe vormt jouw gezin een impactgroep?

-Tine

2 Comments

  1. Your way of explaining the whole thing in this paragraph is really pleasant, all be
    capable of simply know it, Thanks a lot.

  2. Somebody essentially help to make significantly articles Id state This is the first time I frequented your web page and up to now I surprised with the research you made to make this actual post incredible Fantastic job

Leave a Reply

We komen als gezin aan in Tulsa, Oklahoma
Blog

Waarom Tulsa?

We zijn in Tulsa beland voor ons volgend avontuur. De stap naar deze stad, met haar complexe geschiedenis, is voor ons een heldere keuze. Onze overtuiging in de kracht van geven, leidt ons door dit avontuur. Maar nu staan we voor de uitdaging: hoe leren we onze kinderen vrijgevigheid in een digitale wereld? In deze stad, die trots is op haar vrijgevigheid, vinden we hoop voor de toekomst.

Lees verder »
De visie: hoe leren we onze kinderen de gewoonte van vrijgevigheid
Blog

Puppies, passie en filantropie

In deze blog vertel ik over ons gezinsavontuur in Tulsa, waar we deelnemen aan de ‘generosity-challenge’ van Givt. Samen met mijn man en kinderen leer ik over vrijgevigheid en het stellen van gezinsdoelen. We kiezen voor twee goede doelen, onderhandelen over donaties en ontdekken de waarde van geven als gezin. een nieuwe manier om onze kinderen op te voeden in liefdadigheid.

Lees verder »
Blog

Goed doen

In de blog deel ik onze ervaringen met de generosity-challenge, waar ons gezin in Tulsa, Oklahoma aan meedoet. We reflecteren op onze dagelijkse inspanningen om vrijgevig te zijn en verkennen verschillende manieren van geven. Ondanks de uitdagingen en grappige momenten ervaren we de helende kracht van samen delen en goed doen. We zijn op weg om onze kinderen op te voeden tot goede mensen.

Lees verder »