FAQ Collecteren
Veelgestelde vragen over
collecteren met Givt

Givt-dashboard
Inzicht
Met het dashboard kun je inzicht krijgen in de status van de ontvangen giften en deze ook beheren. Je hebt geen inzicht in wie er geven en hoeveel zij geven. Je hebt wel inzicht in statistieken om jouw gevers beter te leren begrijpen.
Al het geld dat aan jou is gedoneerd, is op het Givt-dashboard te volgen vanaf het moment van geven tot aan de volledige verwerking van de gift.
QR-codes
Je kunt ook zelf QR-codes downloaden via het dashboard. Dit is geheel kosteloos en een goede manier om donaties aan een specifiek doel te stimuleren.
Meld je aan voor ons webinar waarin we uitgebreid de tijd nemen om al jouw vragen over het Givt-dashboard te behandelen.
Dat doe je in een paar stappen. Log in op het dashboard en ga binnen het menu naar ‘QR-code’.
Stap 1: Kies je type QR-code: een algemene QR-code of een specifieke. De algemene QR-code zet je in voor verschillende uitingen waarmee je gevers de mogelijkheid biedt te doneren aan jouw organisatie. Een specifieke QR-code geef je een specifieke bestemming, bijvoorbeeld de naam van een bepaalde actie die tijdelijk loopt.
Stap 2: Wanneer je een algemene QR-code gekozen hebt, wordt die direct al gedownload. Voor een specifieke QR-code moet je nu eerst nog de naam van de bestemming(en) invullen. Je kan er gelijk meerdere aanmaken. Na het invullen druk je op ‘Volgende’ waarna ze automatisch worden gedownload.
Starten met Givt
De Givt-app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.
We hebben tijdens de ontwikkelingsfase samen met organisaties gezocht naar een kostenmodel dat past voor alle partijen. Wat deze eenmalige opstartkosten zijn, verschilt per type organisatie. Buiten kijf staat dat de lopende kosten pas ingaan op het moment van gebruik.
De lopende kosten die betaald worden zijn opgebouwd uit twee delen, het ene deel dat aan Givt betaald wordt voor de Givt-service en het andere deel dat betaald wordt aan SlimPay voor het verwerken van de transacties.
Ben je betrokken bij een collecterende organisatie en wil je graag meer informatie? Laat dan op deze pagina je gegevens achter, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Op onze pagina voor collecterende organisaties vind je meer informatie voor organisaties.
Om digitaal te kunnen collecteren met Givt zijn er maar twee dingen nodig:
- De collecterende organisatie heeft de keuze gemaakt om Givt te gaan gebruiken en heeft de bijbehorende stappen doorlopen.
- Gebruikers (gevers) hebben de Givt-app op hun smartphone geïnstalleerd en registreren zich eenmalig. De Givt-app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.
Organisaties: Laat ons weten dat jullie Givt willen inzetten. Wij zorgen ervoor dat jullie in de app te vinden zijn en dat we samen de benodigde stappen doorlopen om het gecollecteerde geld aan jullie over te kunnen maken. Ook hebben we contact over het hoe en waar inzetten van Givt en kunnen we advies geven.
App gebruikers: Openen de app, selecteren het bedrag dat ze willen geven en kiezen vervolgens de manier van geven:
– Aan een collectemiddel (collectebus, -zak -of mand)
– Via een QR-code
– Een doel uit de lijst selecteren
– Of geven op locatie
Het gekozen bedrag wordt opgeslagen, van hun bankrekening afgeschreven en aan de collecterende organisatie overgemaakt.
Dashboard: Het gekozen bedrag wordt van de bankrekening van de gebruiker afgeschreven en overgemaakt naar de bankrekening van de collecterende organisatie. Via het online dashboard is precies te zien hoeveel geld er tijdens elke collecte is opgehaald.
Onze droom is dat iedereen gewoon kan blijven geven.
Wij geven om geven. Daarom willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te kunnen bijdragen. Op een makkelijke en persoonlijke manier, omdat technologie in dienst moet staan van de mens en niet andersom.
– Geven is fundamenteel anders dan betalen. Met geven geef je niet alleen geld, je laat ook zien wat je belangrijk vindt en waar je je voor wil inzetten. Wij vinden het logisch dat de oplossing voor geven zonder contant geld er anders uitziet dan die voor het doen van een betaling.
– Bij het maken van Givt vertrekken we vanuit de wensen van de gever. Natuurlijk houden we ook rekening met collecterende organisaties, maar ons uitgangspunt is dat we het beste product krijgen door de wensen van de gever centraal stellen. En dat als deze wensen serieus genomen worden, mensen gemakkelijker en meer zullen geven.
Achter Givt zit een team van specialisten, verdeeld over Nederland, België en Engeland, die zich allemaal bezig houden met de ontwikkeling en verbetering van Givt. Bij elke keuze staat het gebruikersgemak centraal. Lees meer over ons.
Givt is altijd op zoek naar nieuwe partners die digitaal willen collecteren met ons product. Wij geloven in goede communicatie en maken graag een afspraak met je. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen wij het beste de behoeftes van de organisatie in kaart brengen en een basis van vertrouwen leggen.
Vul het contactformulier in en maak direct een belafspraak. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook altijd bereiken via +31 320 320 117 of info[ at ]givtapp.net.
Op onze pagina voor collecterende organisaties is meer informatie te vinden.
Leuk dat je interesse hebt! Tijdens een webinar kunnen we al je vragen over Givt inbrengen. Daarnaast demonstreren we het gebruik van Givt en vertellen we je over de verschillende mogelijkheden om Givt in te zetten.
We hebben twee verschillende webinars: één voor als je nieuw bent en nog geen gebruik maakt van Givt en één voor als je wel al gebruik maakt van Givt. In het laatstgenoemde webinar behandelen we vragen over het Givt-dashboard en laten we zien op welke manieren Givt in te zetten is.
Aanmelden doe je op deze pagina. Hopelijk zien we je daar!
Overig
Givt hecht grote waarde aan veiligheid. We zijn ons ervan bewust dat onze dienstverlenende rol tussen gevers en collecterende organisaties gebaseerd is op vertrouwen.
Een belangrijk deel van geven met Givt is dat een gever anoniem blijft voor de collecterende organisatie. Om dit te waarborgen zullen wij nooit gegevens doorverkopen en zullen de verzamelde gegevens alleen intern gebruikt worden om een optimale service te kunnen bieden.
De transacties worden afgehandeld door SlimPay; een bank gespecialiseerd in de behandeling van machtigingen. SlimPay staat onder toezicht van meerdere nationale banken in Europa, waaronder De Nederlandsche Bank (DNB).
Bij het installeren van de Givt-app machtigt de gebruiker SlimPay tot het incasseren van de donaties die met de app gedaan worden. Het is goed om te benadrukken dat er geen transacties plaatsvinden tijdens het geven met Givt. De transacties vinden achteraf plaats door middel van een automatische incasso. Aangezien deze achteraf te herroepen zijn, is het volledig veilig en ongevoelig voor fraude.
Organisaties kunnen inloggen op het Givt-dashboard. Dit geeft een overzicht van alle financiële transacties, vanaf het moment van geven tot aan de volledige verwerking van de betaling. Zo is elk bedrag van begin tot eind te volgen.
In de Givt-app
In de Givt-app kun je de algemene voorwaarden en privacyverklaring terugvinden bij de veelgestelde vragen. Je opent de veelgestelde vragen door rechtsboven in het ‘Kies een bedrag’ scherm op het vraagteken te drukken.
Op onze website
Daarnaast kun je ze vinden op onze website: in de footer rechtsonder, onder het kopje ‘Overig’. Klik hier om naar de algemene voorwaarden te gaan of klik hier om naar de privacyverklaring te gaan.
Givt inzetten
Givt staat niet stil, maar blijft zich ontwikkelen. We hebben het mogelijk gemaakt om in de kerk, vanuit huis, tijdens evenementen en aan (straat)artiesten te geven zonder contant geld. Givt biedt een heleboel opties om te collecteren. Hieronder een aantal voorbeelden van hoe jullie Givt kunnen inzetten.
Website: Jullie website is een belangrijk onderdeel van jullie organisatie. Geef ook hier mensen de mogelijkheid om jullie te steunen. Bezoekers die de Givt-app al hebben, kunnen de QR-code direct scannen. Mensen die de app nog niet hebben, kunnen makkelijk via de geefknop een eerste gift doen.
Acties: Collecteren jullie ook voor doelen buiten de collectes om? Maak dan een QR-code aan op het dashboard. De QR-code kan de naam krijgen van de actie of het project. Op deze manier kunnen jullie op het dashboard eenvoudig zien hoeveel elke actie heeft opgebracht. Je kunt de QR-code overal inzetten. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven, posters en flyers.
Evenementen: Heb je iets te vieren? Of organiseer je een evenement? Ervaar dan de kracht van samen geven met de Flash Givt. Geven wordt nou eenmaal specialer als dit samen gebeurt. Ook benieuwd naar hoe het werkt? Contact ons.
Collecte: Deur-aan-deur, in de kerk en op straat. Givt wordt ingezet tijdens de gebruikelijke collectemomenten. Dit kan zowel met een zender in het collectemiddel als met een QR-code op je flyer.
Thuis op de bank: In de Givt-app kun je de lijst vinden van alle organisaties die Givt gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om vanaf elke locatie te geven aan het doel dat jij wilt steunen.
Givt zit midden in de ontwikkeling van een slimme geefassistent die ervoor wil zorgen dat de gebruikers van de Givt-app structureel en nog beter aansluitend op hun wensen, aan hun favoriete goede doelen kunnen geven. Wil je hier meer over weten? Maak dan een belafspraak of meld je aan voor het ontvangen van onze nieuwsbrief waarin wij graag meer over deze ontwikkelingen delen.
Ruim 3000 organisaties hebben al gekozen voor Givt. Elke maand komen er tientallen bij en dat maakt ons de meest gebruikte oplossing voor digitaal collecteren.
Steeds meer collecterende organisaties kiezen voor Givt om ook hun gevers de mogelijkheid te bieden om digitaal te geven. Zo was het ook op evenementen zoals Welcome to the Village en de Pinksterconferentie Opwekking al mogelijk om te geven met Givt. Verder varieert de aangesloten groep organisaties van kerken tot aan musea en (straat)artiesten.
Neem voor een volledig overzicht van alle organisaties die Givt gebruiken een kijkje in onze app.
We zien veel kerken worstelen met het organiseren van de collecte, nu deze voornamelijk online plaatsvindt. Daarom bieden we advies op maat in vier korte sessies. Zo helpen we jullie graag om de collecte zo effectief mogelijk in te richten. Neem contact met ons op om je hiervoor aan te melden.